Marokko onderzoekt vergoeding preventieve maatregelen diabetes

marokko
0
19 nov '19
Een nieuw actieplan onderzoekt het vergoeden van preventieve maatregelen van diabetes

Het actieplan is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid en het nationaal agentschap voor zorgverzekeraars (ANAM), zei Laïla Ibn Makhlouf, woordvoerder van ANAM, tijdens een studiedag over diabetes. De studiedag is een initiatief van de SOS Diabetes Association en heeft als doel het bewustzijn te vergroten over het belang van preventie evenals het herkennen van vroege tekenen van diabetes.

"ANAM werkt aan nieuwe manieren om het evenwicht tussen uitgaven en inkomsten te handhaven om zodoende duurzame medische zorg voor mensen met diabetes te blijven garanderen", zei Ibn Makhlouf. "Momenteel is 3% van de begunstigden van de verplichte ziektekostenverzekering verantwoordelijk voor bijna 50% van de vergoedingen", vervolgt ze.

Amal Zakariya, hoofd van de afdeling langdurige ziekten en aandoeningen van het Nationale Ziekenfonds (CNOPS, zei dat van alle verzekerden in 2018 zo'n 75.000 diabeet waren. Daar komen jaarlijks gemiddeld 6.900 nieuwe gevallen bij. Fatima-Zahra Mouzouni van het ministerie van Volksgezondheid merkte op dat het ministerie meer dan 880.000 mensen met diabetes ondersteunt.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
zorg
ziekenfonds
preventie
diabetes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?