MATCHDAY: Erop of onder voor Halilhodžić én #TeamMarokko bij Burundi

marokko
42
19 nov '19
Het treffen met voetbaldwerg Burundi kan mogelijk het slotakkoord zijn voor de man die in september het stokje overnam van diens voorganger Hervé Renard.

Anders dan men kon voorzien bleek het inbrengen van Vahid Halilhodžić tot nog toe minder succesvol dan verwacht. Daar waar #TeamMarokko onder Renard met vlagen aantrekkelijk voetbal op de mat legde is de hoofdmacht van de Marokkaanse voetbalbond FRMF onder de 67-jarige Bosniër nog niet de geoliede machine die het tot voor kort was. In de twee voorgaande interlandperiodes, die voor Halilhodžić als generale golden voor de reeds afgetrapte kwalificatiereeks voor de Afrika Cup, kwam ook daar niet de flair vanaf die men lange tijd gewend was. Het treffen van afgelopen vrijdag met Mauritanie (red. 0-0 geljkspel, Stade Moulay Abdellah te Rabat) was voor menig supporter en journalist dé bevestiging van het eerdere vermoeden: dat het de voormalig coach van onder andere LOSC Lille, Trabzonspor én FC Nantes ontbreekt aan het vermogen om #TeamMarokko snel aan de praat te krijgen. 

Die gedachte lijkt inmiddels ook te zijn doorgedrongen in Rabat. Uitgaande van de laatste berichtgeving zou bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa een heldere boodschap hebben meegegeven aan de man die voor €80.000 per maand op zijn begroting drukt. Puntverlies, of het nou een gelijkspel of zeperd betreft, zou de onmiddellijke stopzetting van de samenwerking tussen de bond en Halilhodžić als gevolg hebben. Volgens 11Lions.nl zou een dergelijke ingreep liefst €240.000 aan afkoopsommen met zich meebrengen. 

Voor #TeamMarokko, in het verlengde van het verloop van de verdere kwalificatiereeks, is puntverlies des te meer schadelijker voor het imago. Men zal dan ook alles op alles zetten om die zwaarbevochten drie punten in het Burundese Bujumbara veilig te stellen. Plaats van handeling voor deze tweede kwalificatiwedstrijd, het Stade Prince Louis Nwagasore. 

Wedstrijdgegevens Burundi - #TeamMarokko (Afrika Cup 2021):
tijd: 14:00 (Nederlandse én Marokkaanse tijd) stadion: Stade Prince Louis Nwagasore, te Bujumbara
arbitrage: Maguette N'Diaye (Senegal)
zenders: beIN Sports 1HD MENA (Arabisch) en beIN Sports 2HD FR (Frans)

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
team marokko
frmf
caf
afrika cup 2021
vahid halilhodžić
burundi
bujumbara
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?