Marokko: 700 miljoen DH voor militaire dienst in 2020

marokko
0
19 nov '19
Het totale defensiebudget van Marokko zal volgend jaar met bijna 30% worden verhoogd.

Een deel van de verwachte verhoging van het nationale defensiebudget is bedoeld voor de 15.000 dienstplichtigen die militaire dienst verrichten, dat zei de Minister van Defensie tijdens een recente parlementaire zitting.

Van het budget van 45,443 miljard DH voor volgend jaar (tegenover 35,155 miljard DH in 2019) zal 700 miljoen DH worden toegewezen aan de militaire dienst. Het leeuwendeel zal volgens het ministerie dienen om het maandelijkse loon van dienstplichtigen te betalen. Zo'n 61 miljoen DH zal worden uitgegeven aan logistiek (medicatie en transport) en 288 miljoen DH gaat op aan het bouwen of renoveren van opleidings- en woonfaciliteiten. 

Dienstplicht De herinvoering van de dienstplicht in Marokko werd in 2018 aangekondigd en leidde tot veel ophef. Een belangrijk punt van critici was dat het beter zou zijn om te investeren in het verhogen van de kwaliteit van het Marokkaanse onderwijs.

Volgens cijfers van het ministerie van Defensie en de Koninklijke strijdkrachten (FAR) schreven jongeren zich massaal in voor de militaire dienst in 2020.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
militaire dienst
defensiebudget
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi