Marokko: 700 miljoen DH voor militaire dienst in 2020

buitenland
0
19 nov 11:18
Het totale defensiebudget van Marokko zal volgend jaar met bijna 30% worden verhoogd.
Een deel van de verwachte verhoging van het nationale defensiebudget is bedoeld voor de 15.000 dienstplichtigen die militaire dienst verrichten, dat zei de Minister van Defensie tijdens een recente parlementaire zitting.

Van het budget van 45,443 miljard DH voor volgend jaar (tegenover 35,155 miljard DH in 2019) zal 700 miljoen DH worden toegewezen aan de militaire dienst. Het leeuwendeel zal volgens het ministerie dienen om het maandelijkse loon van dienstplichtigen te betalen. Zo'n 61 miljoen DH zal worden uitgegeven aan logistiek (medicatie en transport) en 288 miljoen DH gaat op aan het bouwen of renoveren van opleidings- en woonfaciliteiten. 

Dienstplicht
De herinvoering van de dienstplicht in Marokko werd in 2018 aangekondigd en leidde tot veel ophef. Een belangrijk punt van critici was dat het beter zou zijn om te investeren in het verhogen van de kwaliteit van het Marokkaanse onderwijs.

Volgens cijfers van het ministerie van Defensie en de Koninklijke strijdkrachten (FAR) schreven jongeren zich massaal in voor de militaire dienst in 2020.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
militaire dienst
defensiebudget
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
europa league
wydad
israel
afc ajax
raja
hakim ziyech
ziyech
championsleague
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi