VN: Israëlische nederzettingen blijven in strijd met het internationale recht

buitenland
1
19 nov 14:34
De VN herhaalde dinsdag zijn standpunt over de illegale Israëlische nederzettingen in Palestina naar aanleiding van de verklaring van de Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo
De verklaring van de Verenigde Naties komt na de mededeling van de Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo dat Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever niet meer als "illegaal" zullen worden beschouwd door de Verenigde Staten.

De woordvoerder van de Hoge Commissaris voor de Rechten van de Mens, Rupert Colville, benadrukte echter dat een nationale beleidswijziging van de Verenigde Staten geenszins het internationale recht verandert. 

De Palestijnse Autoriteit (PA) veroordeelde maandag de aangekondigde beleidswijziging van de Verenigde Staten en gaf aan dat de VS niet geloofwaardig meer is en geen rol meer kan en zal spelen in toekomstige vredesonderhandelingen. "Het is nietig en volkomen in tegenspraak met de internationale wetgeving en resoluties van internationale legitimiteit", zei Nabil Abu Rudeina, woordvoerder van de PA in een verklaring.

Ongeveer 650.000 Israëlische joden leven momenteel op meer dan 100 illegale nederzettingen die sinds 1967 zijn gebouwd. De Palestijnen willen deze gebieden en de Gazastrook voor de oprichting van een toekomstige Palestijnse staat. Het internationaal recht beschouwt zowel de Westelijke Jordaanoever als Oost-Jeruzalem als "bezette gebieden" en beschouwt alle Joodse nederzettingenbouw daar als illegaal.
© MAROKKO.NL 2019
israel
palestina
verenigde staten
verenigde naties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afc ajax
frankrijk
wydad
raja
fc twente
hakim ziyech
assist
steekpartij
den haag
grote marktstraat
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi