Wedstrijdverslag: #TeamMarokko komt in Burundi met de schrik vrij

marokko
42
19 nov '19
Onder erbarmelijke onstandigheden ontpopte het #TeamMarokko van bondscoach Vahid Halilhodžić tot bovenligger, mét overtuiging.

Anders dan wat we afgelopen vrijdag voorgeschoteld kregen was de hoofdmacht van de Marokkaanse voetbalbond FRMF dinsdagmiddag met resultaat spelbepaler. Waar men in de openingsfase tegen hetzelfde probleem aanliep, legio aan kansen die onbenut blijven, was het niemand minder dan Noussair Mazraoui die het ijs brak voor de huidige nummer 42 van de FIFA Ranking. Na de in eerste instantie gekeerde inzet van collega-international Rachid Alioui had de nog maar 22-jarige back vrij spel toen de bal ontglipte aan Burundi's sluitpost Jonathan Nahimana. 

Ruim tien minuten later was het Youssef En-Nesyri die zich revancheerde. De man die nu kan leunen op liefst negen interlanddoelpunten (red. dit uit 31 caps). Toen ook Hakim Ziyech poogde met te delen in het scoreverloop had diens ploeggenoot En-Nesyri vrij spel voor het Burundese doel, vlak voor rust konden 'de Leeuwen van de Atlas' dus terugkijken op een prima marge van twee treffers. 

In de tweede helft was de stuntploeg van de 67-jarige Bosniër bij vlagen net als in de helft voor rust toonaangevend in de opbouw. Het slotakkoord kwam uiteindelijk van de voeten van Achraf Hakimi, de back die meer opkomt dan menig vleugelspits. Uit de voeten van invaller Nordin Amrabat kreeg de contractspeler van Real Madrid een uitgelezen kans om de ontmoeting definitief in het slot te gooien. Zo snel als hij is, zo mooi was de 0-3 van de middag. 

Basisopstelling #TeamMarokko tegen Burundi met wijzigingen:
Bounou; Hakimi, Feddal, Saïss, Mendyl, Mazraoui (57', Dirar), S. Amrabat, Fajr, Ziyech (81', Amallah), Alioui (84', N. Amrabat) én En-Nesyri. 

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
team marokko
afrika cup 2021
frmf
caf
vahid halilhodžić
burundi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?