Mazraoui valt geblesseerd uit tegen Burundi

marokko
42
19 nov '19
Marokko won vandaag uit met 3-0 van Burundi in de tweede groepswedstrijd in Groep E.

De bondscoach Vahid Halilhodzic wijzigde zijn formatie ten opzichte van de teleurstellende eerste wedstrijd tegen Mauritanië vorige week in Rabat. Zo speelde Marokko in een 4-4-2 opstelling met Achraf Hakimi en Noussair Mazraoui dit keer op het middenveld. Laatstgenoemde kwam bij een luchtduel niet goed neer en werd in de 58e minuut vervangen door Nabil Dirar.

Noussair Mazraoui opende in de 27e minuut de score nadat de doelman van Burundi de bal niet klemvast kon houden op een vrije trap van Rachid Alioui en kon de jonge international zo zijn eerste interlanddoelpunt voor Marokko scoren. De verdediger annex middenvelder had teveel last van zijn knie na de valpartij en werd hierdoor na rust vervangen door de Bosnische keuzeheer.

Voor de rechtsback van Ajax komt de blessure op een ongelukkig moment aangezien Ajax in de aankomende Champions League duel tegen Lille OSC niet kan beschikken over Daley Blind en Joel Veltman en Mazraoui vrijwel zeker gegarandeerd is van een basisplek in die wedstrijd. De ernst van de blessure is vooralsnog niet duidelijk en het is te hopen dat de international snel weer beschikbaar is voor zijn club.