VK: Tory-partij schorst leden wegens islamofobe uitspraken

buitenland
1
20 nov 11:04
De conservatieve Tory-partij in het Verenigde Koninkrijk heeft een aantal leden geschorst wegens het doen van islamofobe uitspraken, meldt de BBC.
De strafmaatregel werd genomen nadat de Britse krant The Guardian in een recent artikel meldde dat 15 zittende en 10 voormalige leden van de conservatieve partij islamofobe en/of racistische uitlatingen deden op sociale netwerken. De krant kwam op het spoor van de haatteksten door een ingezonden dossier van een anonieme bron.

Het dossier dat The Guardian ontving werd overgedragen aan de Tory-partij, die beloofden een onderzoek te starten. Een woordvoerder vertelde de BBC dat de namen in het dossier "onmiddellijk zijn geschorst in afwachting van een onderzoek". Volgens Tory is de schorsing een "snelle actie" gericht op "alle vormen van discriminatie" en niet enkel "anti-moslimdiscriminatie".

In een reactie op de onthullingen van de krant zei de Britse Moslimraad de heersende moslimhaat binnen de conservatieve partij te betreuren. De onthullingen van The Guardian komen op een gevoelig moment. Het Verenigd Koninkrijk zal naar verwachting in december algemene verkiezingen houden en volgens een recente studie zullen Islamitische kiezers met 31 zetels een "gemiddelde tot grote impact" hebben op het politieke klimaat.
© MAROKKO.NL 2019
verenigd koninkrijk
tory
moslimraad
islamofobie
discriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afc ajax
frankrijk
wydad
raja
fc twente
hakim ziyech
assist
steekpartij
den haag
grote marktstraat
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi