MMA-vechtster Saeideh Aletaha overleden na wedstrijd

sport
5
21 nov '19
De sportvrouw overleed aan de gevolgen van hersenletsel die ze op liep tijdens de 'Fast and Furious Fight Series'-MMA-wedstrijd in Southampton afgelopen zaterdag

De 26-jarige Aletaha stortte in tijdens de wedstrijd en werd per ambulance naar het Southampton General Hospital gebracht, waar ze de volgende dag overleed.

De organisator van het evenement plaatste een verklaring waarin spijt werd betuigd naar de nabestaanden van Aletaha. In de verklaring zegt de organisatie de veiligheid van haar vechters serieus te nemen maar dat de sport altijd risico's met zich meebrengt. "Alle deelnemers zijn er op voorbereid dat ze gewond kunnen raken tijdens een gevecht al gaat het in 99.9% van de gevallen goed", leest de verklaring.

De cross-fit gym waar Aletaha lid van was plaatste een fotocollage op Instagram als steunbetuiging. "Ze was één van de meest toegewijde leden," zei Scott Healey, eigenaar van Stonehenge CrossFit. "Om te zeggen dat ze door ons allemaal zal worden gemist is een understatement. Iedereen hield van Sai en ik hoop dat ze wist hoeveel."

Ook de vechtsportschool waar Aletaha trainde, Lookborai in Shirley, plaatste een eerbetoon op hun Facebook-pagina. "Saeideh Aletaha had een prachtig karakter met een prachtige ziel. Haar toewijding aan de sport was 110%, elke dag kilometers reizen om te trainen. Ze vond slechts een paar maanden geleden haar plek bij ons maar is onderdeel van de familie geworden en zal zeer gemist worden", luidde het eerbetoon.

De politie van Hampshire heeft een onderzoek geopend naar Aletaha's dood

© MAROKKO.NL 2019
verenigd koninkrijk
saeideh aletaha
mma
kickbox
amateur
wedstrijd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?