NGO: Israël heeft in 2019 meer dan 745 kinderen gearresteerd

buitenland
3
21 nov '19
Bijna 200 kinderen zitten momenteel gevangen in verschillende Israëlische detentiecentra, zegt de Palestijnse Prisoners Society
Volgens de NGO hebben Israëlische troepen in de eerste 10 maanden van dit jaar meer dan 745 Palestijnse kinderen gearresteerd. In het jaarverslag zei de Palestijnse Prisoners Society (PPS) dat de door Israël gearresteerde kinderen slachtoffer zijn van talloze mensenrechtenschendingen. De kinderen worden meestal 's avonds laat onder zware omstandigheden uit hun huizen weggehaald, aldus het rapport.

Het rapport merkte op dat bij veel gearresteerde kinderen nodige medische behandeling is ontzegd, en ook het recht op onderwijs is hun ontnomen. Volgens het rapport zitten momenteel bijna 200 kinderen gevangen in verschillende Israëlische detentiecentra.

De NGO riep internationale mensenrechtenorganisaties, waaronder UNICEF, op om meer inspanningen te verrichten om de Palestijnse kinderen te beschermen tegen arrestaties en pesterijen door de Israëlische bezetters.

Volgens Palestijnse cijfers kwijnen ongeveer 5.700 Palestijnen, waarvan een groot aantal vrouwen en kinderen, weg in Israëlische detentiecentra. 1700 gevangenen hebben medische behandeling nodig.
© Anadolu 2019
israel
palestina
kinderen
gevangen
detentie
mensenrechten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
china
transfer talks
syrië
frankrijk
botolapro
wuhan
hubei
thailand
palestina
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
marrakech
caf
daesh
mohammed vi