3e aardbeving treft Marokko in een week (video)

buitenland
0
21 nov 15:11
De laatste aardbeving komt minder dan een week nadat twee eerdere aardbevingen met een kracht van 5.3 en 4.3 op de schaal van Richter de provincie Midelt troffen.
Een nieuwe aardbeving met een kracht van 3,1 op de schaal van Richter trof vandaag de provincie Midelt. Volgens het nationaal seismisch instituut (ING) vond de beving plaats om 14:16 uur lokale tijd en bevond het epicentrum zich in de gemeente En-Nazla. Op het moment van schrijven zijn er geen slachtoffers gemeld.

De aardbeving is de derde in de provincie deze week nadat twee aardbevingen schokgolven door de regio stuurden. De eerste aardbeving vond plaats op 17 november om 9:39 uur en raakte naar verluidt verschillende andere regio's, waaronder Errachidia en Azrou, een stad zo'n 90 kilometer ten zuiden van Fez. De tweede beving vond uren later plaats om 15.39 uur met een kracht van 4,3 op de schaal van Richter. Een cameraploeg van een Marokkaanse televisiezender was aan het filmen toen de tweede beving toesloeg.


De cameraploeg was op locatie om het bezoek van gouverneur Mustapha Nouhi aan het getroffen gebied te documenteren. Nouhi bezocht Inmel in de stad En-Nzala om de bewoners een hart onder de riem te steken.

Tientallen gezinnen besloten na de eerste beving om uit voorzorg hun woningen te verlaten en de nachten door te brengen in geïmproviseerde tenten. Bewoners trotseerden de winterse temperaturen uit angst verrast te worden door nieuwe aardbevingen of naschokken.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
midelt
aardbeving
naschok
immel
en-nazha
mustapha nouhi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
israel
afc ajax
europa league
hakim ziyech
genocide
wydad
myanmar
gambia
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi