NGO: Sinds 2011 meer dan 29.000 kinderen vermoord in Syrië

buitenland
0
21 nov '19
Bashar al-Assad's regime en meerdere terreurgroepen hebben meer dan 22.000 kinderen gedood, zegt het in Londen gevestigde Syrian Network for Human Rights

In een rapport, uitgebracht ter gelegenheid van Wereld Kinderdag woensdag, zei de mensenrechtenorganisatie dat 22.753 gedode kinderen zijn gedocumenteerd sinds de start van de burgeroorlog in 2011.

Ten minste 186 kinderen werden gedood door de chemische aanvallen van het regime en 305 stierven als gevolg van ondervoeding en tekorten aan medicijnen in de door het regime belegerde gebieden.

Russische troepen staan op de tweede plaats met het doden van ten minste 1.928 kinderen, 984 kinderen werden gedood door Syrische oppositietroepen, 956 door Daesh-terroristen, 924 door de door de Verenigde Staten geleide internationale coalitie en 214 kinderen werden gedood door de SDF - een andere naam die wordt gebruikt door de terroristische groepering YPG / PKK.

Ondertussen verblijven 5.034 kinderen in hechtenis, waarvan 3.618 in het bezit van het Assad-regime en 722 in het bezit van de terroristische groepering YPG / PKK. Ten minste 326 kinderen worden vastgehouden door Daesh.

Syrië zit sinds begin 2011 in een wrede burgeroorlog, toen het Bashar al-Assad-regime met onverwachte wreedheid op pro-democratieprotesten reageerde. Honderdduizenden mensen zijn sindsdien vermoord en meer dan 10 miljoen anderen zijn ontheemd, volgens cijfers van de Verenigde Naties.

© Anadolu 2019
syrie
bashar al-assad
iran
daesh
terreur
kinderen
moord
mensenrechten
pkk
ygp
sdf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi