Sidi Ifni: 2 tieners riskeren gevangenisstraf wegens kus

marokko
9
22 nov '19
Liefde kan je je vrijheid kosten in Marokko

Een kus tussen een 17-jarig meisje en een 22-jarige jongen uit het dorpje Tighirt in de regio Sidi Ifni kan nare gevolgen hebben voor het stel. Het koppel werd afgelopen zondag gearresteerd door de koninklijke gendarmerie nadat een foto van de twee zoenende geliefden voor hun school op internet verscheen.

Na verhoor werd het minderjarige meisje vrijgelaten. Het meisje zal worden vervolgd, meldt nieuwsdienst H24Info in een citaat van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH). De jongeman zit nog vast in afwachting van het onderzoek.

Artikel 483 Zoenen in het openbaar is strafbaar in Marokko. Artikel 483 van het Wetboek van Strafrecht bepaalt dat iedereen die "obscene handelingen" verricht in de openbare ruimte een gevangenisstraf van 1 maand tot 2 jaar riskeert en/of een geldboete tussen 120 DH en 500 DH.

In 2013 leidde een kus tussen twee tieners in Nador ook al tot ophef nadat het paar werd gearresteerd. De twee jongeren werden vervolgd maar werden door de rechtbank vrijgesproken.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
sidi ifni
tieners
kus
liefde
zoen
arrestatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?