Franse NGO: 80% terreurslachtoffers is moslim

buitenland
5
22 nov 10:44
Het hoofd van een Franse NGO zei dat de meeste terreurslachtoffers moslims zijn en het van cruciaal belang is dat Europa hieraan wordt herinnerd.
"Moslims zijn de eersten die de gevolgen van terreuraanslagen ondervinden", zei Guillaume Denoix de Saint-Marc, voorzitter van de Franse NGO Terror Victims Association (AFVT) aan persbureau Anadolu aan het begin van het internationale congres voor de slachtoffers van terrorisme in het Zuid-Franse Nice.

"Het is belangrijk dat Europa hieraan herinnerd wordt omdat ervan wordt uitgegaan dat terroristen moslims zijn die enkel niet-moslims vermoorden. Dit is niet waar", zei Saint-Marc. 80% van de terreurslachtoffers over de hele wereld zijn moslims en maatregelen om radicalisering te voorkomen zijn volgens Saint-Marc erg belangrijk.

De NGO heeft voor het Internationale Congres voor de Slachtoffers van Terrorisme veel moslimslachtoffers uitgenodigd en wil de "bruggen" die de terroristen de afgelopen jaren hebben vernietigd opnieuw bouwen. Het congres is een gezamenlijke initiatief van AFVT en de gemeente Nice en vindt plaats van donderdag tot en met zaterdag. Ongeveer 450 terreurslachtoffers uit 80 landen zullen deelnemen aan het congres.
© MAROKKO.NL 2019
frankrijk
ngo
terreur
moslims
slachtoffers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
wydad
afc ajax
frankrijk
raja
botolapro
rabat
turkije
hakim ziyech
mike pompeo
washington
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi