Slob mag financiering Haga Lyceum niet stoppen

algemeen
3
22 nov '19
Minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) mag de financiering van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam niet per 1 december volledig stopzetten.

Dat oordeelt de voorzieningenrechter van de Raad van State in een zaak die de islamitische middelbare school had aangespannen. Volgens de rechter heeft de minister zich niet aan zijn eigen beleidsregels gehouden voor het inhouden van de bekostiging van scholen. Daarmee is het stopzetten van de financiering voorlopig van de baan.

Slob wil de geldkraan dichtdraaien omdat het schoolbestuur volgend hem niet op tijd is opgestapt, zoals de minister in een zogenoemde aanwijzing had gevraagd. De minister verloor het vertrouwen in het schoolbestuur na een vernietigend oordeel van de onderwijsinspectie. De schoolleiding zou optrekken met extremisten, leerlingen de democratische normen en waarden niet overbrengen en onzorgvuldig omspringen met het geld van de school. In een eerder rapport van de onderwijsinspectie kwam de school wel positief uit de bus. Dat rapport is echter niet gepubliceerd, door toedoen van de Gemeente Amsterdam, denkt de school.

© ANP 2019
raad van state
islamitisch onderwijs
arie slob
cornelius haga lyceum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi