Slob mag financiering Haga Lyceum niet stoppen

algemeen
3
22 nov 14:20
Minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) mag de financiering van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam niet per 1 december volledig stopzetten.
Dat oordeelt de voorzieningenrechter van de Raad van State in een zaak die de islamitische middelbare school had aangespannen. Volgens de rechter heeft de minister zich niet aan zijn eigen beleidsregels gehouden voor het inhouden van de bekostiging van scholen. Daarmee is het stopzetten van de financiering voorlopig van de baan.

Slob wil de geldkraan dichtdraaien omdat het schoolbestuur volgend hem niet op tijd is opgestapt, zoals de minister in een zogenoemde aanwijzing had gevraagd. De minister verloor het vertrouwen in het schoolbestuur na een vernietigend oordeel van de onderwijsinspectie. De schoolleiding zou optrekken met extremisten, leerlingen de democratische normen en waarden niet overbrengen en onzorgvuldig omspringen met het geld van de school. In een eerder rapport van de onderwijsinspectie kwam de school wel positief uit de bus. Dat rapport is echter niet gepubliceerd, door toedoen van de Gemeente Amsterdam, denkt de school.
© ANP 2019
raad van state
islamitisch onderwijs
arie slob
cornelius haga lyceum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
wydad
afc ajax
frankrijk
raja
botolapro
rabat
turkije
hakim ziyech
mike pompeo
washington
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi