Zwangere moslima aangevallen in Australië (video)

buitenland
11
22 nov '19
Een 43-jarige vrachtwagenchauffeur sloeg de vrouw 14 keer nadat hij haar racistisch bejegende

Een zwangere gesluierde moslima raakte gewond na een aanval in Sydney, Australië. De 31-jarige Rana Elasmar werd geslagen en geschopt door Stipe Lozina, terwijl ze in een café zat met haar vriendinnen, meldt de politie van New South Wales donderdag.

Beveiligingsbeelden van de aanval worden massaal gedeeld op sociale netwerken. Lozina maakte eerst racistische opmerkingen naar het slachtoffer voordat hij op haar begon in te slaan. De racist in aangehouden. "Na een racistische opmerking over moslims te hebben gemaakt, heeft u haar 14 keer op haar hoofd geslagen en getrapt. Ik zal dit als een zeer sterke zaak tegen u beschouwen," zei hoofdrechter Tim Keady.

De Australische Federatie van Islamitische Raden (AFIC) en de Australische Nationale Imamraad (ANIC), de twee belangrijkste islamitische organisaties in het land, veroordeelden de aanval. "Het is verschrikkelijk om een ​​zwangere vrouw aan te vallen die rustig met haar vriendinnen zit. Dit was duidelijk een racistische en islamofobe aanval en we verwachten dat het als zodanig wordt behandeld", vertelde Rateb Jneid, het hoofd van AFIC, aan persbureau Anadolu.

Elasmar werd na behandeling uit het ziekenhuis ontslagen.

© anadolu 2019
australie
moslima
zwanger
aanval
racisme
moslimhaat
discriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?