Kaag over Marokko: Simpele agendakwestie en geen onwil

algemeen
49
22 nov '19
Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel) is tot dusver niet in Marokko geweest om te praten over het terugsturen van asielzoekers, omdat dat agendatechnisch nog niet is gelukt.
Dat zei minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking). Broekers-Knol kreeg donderdag felle kritiek uit de Kamer te verduren. Ze verweet Marokko haar niet te woord te willen staan. Ze zei dat een bezoek aan Marokko over het terugsturen van uitgeprocedeerde Marokkaanse asielzoekers, er niet van gekomen is omdat ze daar "niet de juiste mensen te spreken zou krijgen". Dat signaal had ze via het ministerie van Buitenlandse Zaken vernomen. Nu blijkt de zaak wat genuanceerder en slechts te gaan om een agendakwestie.

Kaag zegt nu dat het een "hele simpele agendatechnische kwestie is", en niet een kwestie van onwil aan Marokkaanse zijde. "Ik weet zeker dat het een planningskwestie is", aldus Kaag.

Maar Broekers-Knol zei in het debat donderdag niets over volle agenda's of botsende planningen. "Ik kan er als toerist heen, maar ik krijg de minister niet te spreken. Daar wordt aan gewerkt", zei ze in eerste instantie verwijtend.
© ANP 2019
marokko
ankie broekers-knol
sigrid kaag
asielzoekers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
china
coronavirus
transfer talks
hubei
premier league
afc ajax
moskee
tweede kamer
frankrijk
chelsea fc
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
caf
syrië
hakim ziyech
palestina
mohammed vi