Kaag over Marokko: Simpele agendakwestie en geen onwil

algemeen
49
22 nov 16:07
Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel) is tot dusver niet in Marokko geweest om te praten over het terugsturen van asielzoekers, omdat dat agendatechnisch nog niet is gelukt.
Dat zei minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking). Broekers-Knol kreeg donderdag felle kritiek uit de Kamer te verduren. Ze verweet Marokko haar niet te woord te willen staan. Ze zei dat een bezoek aan Marokko over het terugsturen van uitgeprocedeerde Marokkaanse asielzoekers, er niet van gekomen is omdat ze daar "niet de juiste mensen te spreken zou krijgen". Dat signaal had ze via het ministerie van Buitenlandse Zaken vernomen. Nu blijkt de zaak wat genuanceerder en slechts te gaan om een agendakwestie.

Kaag zegt nu dat het een "hele simpele agendatechnische kwestie is", en niet een kwestie van onwil aan Marokkaanse zijde. "Ik weet zeker dat het een planningskwestie is", aldus Kaag.

Maar Broekers-Knol zei in het debat donderdag niets over volle agenda's of botsende planningen. "Ik kan er als toerist heen, maar ik krijg de minister niet te spreken. Daar wordt aan gewerkt", zei ze in eerste instantie verwijtend.
© ANP 2019
marokko
ankie broekers-knol
sigrid kaag
asielzoekers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
israel
afc ajax
europa league
hakim ziyech
genocide
wydad
myanmar
gambia
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi