Pak slaag voor Noorse koranverbrander Thorsen (video)

buitenland
5
22 nov '19
Verschillende moslimleiders in Agder hebben inmiddels aangekondigd aangifte te doen tegen haatgroep SIAN na de koran-verbranding.

Lars Thorsen van de extreemrechtse anti-islamgroep Stop Islamisation of Norway (SIAN) heeft zaterdag tijdens een demonstratie twee exemplaren van de koran in een vuilnisbak gegooid en één exemplaar in brand gestoken. Een tegen-demonstrant viel tijdens de verbranding de extreemrechtse SIAN-voorman aan.

SIAN had van tevoren aangekondigd dat ze een kopie van de Koran zouden verbranden. De autoriteiten hadden dit echter niet toegestaan ​​en poogden de demonstratie te stoppen toen SIAN-leider Lars Thorsen het heilige boek opstak.

"Lars Thorsen heeft zijn doel bereikt. Hij bedroog de politie en stak de koran toch in brand. Het feit dat hij dit deed, heeft veel mensen gekwetst." zei Omar Sadiq, leider van de Youth Union Agder, tijdens een bijeenkomst van moslimleiders maandag.

Verschillende moslimleiders in Agder hebben inmiddels aangekondigd aangifte te doen tegen haatgroep SIAN na de koran-verbranding. "We zijn van plan aan de politie de haatmisdrijven te melden die SIAN heeft begaan. Ze hebben verbale aanvallen op moslims gepleegd en de koran in brand gestoken", zegt Akmal Ali, leider van een moslimvereniging in Agder.

Eerder deze maand werd Lars Thorsen veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 30 dagen en een geldboete van 20.000 NOK (€2.000,-) voor het verwijzen naar moslims als "beruchte seksuele roofdieren" die "in epidemische proporties verkrachten" in SIAN-brochures die afgelopen zomer in Oslo werden verspreid.

© MAROKKO.NL 2019
noorwegen
sian
islamofobie
moslimhaat
lars thorsen
koranverbranding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?