Marokko verhoogt groene energie met nieuw windmolenpark

economie
1
23 nov '19
De elektriciteitscentrale wordt het vijfde windmolenpark in Marokko
Het Nationale Bureau voor elektriciteit en drinkwater (ONEE) en het Marokkaanse Agentschap voor Duurzame Energie (MASEN), tekenden dinsdag in Rabat de bouwcontracten voor de Boujdour-centrale met het consortium van het Marokkaanse Nareva Holding en het Italiaanse Enel Green Power. Het project heeft een budget van meer dan $ 1,22 miljard. De bouwwerkzaamheden gaan in 2021 van start.

Het 850 MW windmolenpark Boujdour, zo'n 7 kilometer ten noordoosten van de stad Boujdour, vereiste een investering van 4 miljard DH en wordt het vijfde windmolenpark in Marokko. De andere parken bevinden zich in de steden Midelt (180 MW), Jbel Lahdid in Essaouira (200 MW), Tiskrad in Tarfaya (100 MW) en Tanger II (70 MW).

Het Italiaans-Marokkaanse consortium 'Nareva Holding/Enel Green Power', heeft samen met 'Siemens Gamesa Renewables' in 2016 de internationale aanbesteding gewonnen voor de ontwikkeling, het ontwerp, de financiering, de bouw, de exploitatie en het onderhoud van het windenergieproject.

De nieuwe fabriek levert Marokko een besparing op van ongeveer 2.380.000 ton aan CO2 per jaar, gelijk aan het verbruik van een stad zo groot als Casablanca.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
boujdour
groene energie
windenergie
windmolenpark
co2
milieu
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
premier league
china
chelsea fc
coronavirus
afc ajax
transfer talks
hubei
tweede kamer
frankrijk
wuhan
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
caf
syrië
hakim ziyech
palestina
mohammed vi