Marokko verhoogt groene energie met nieuw windmolenpark

marokko
1
23 nov '19
De elektriciteitscentrale wordt het vijfde windmolenpark in Marokko
Het Nationale Bureau voor elektriciteit en drinkwater (ONEE) en het Marokkaanse Agentschap voor Duurzame Energie (MASEN), tekenden dinsdag in Rabat de bouwcontracten voor de Boujdour-centrale met het consortium van het Marokkaanse Nareva Holding en het Italiaanse Enel Green Power. Het project heeft een budget van meer dan $ 1,22 miljard. De bouwwerkzaamheden gaan in 2021 van start.

Het 850 MW windmolenpark Boujdour, zo'n 7 kilometer ten noordoosten van de stad Boujdour, vereiste een investering van 4 miljard DH en wordt het vijfde windmolenpark in Marokko. De andere parken bevinden zich in de steden Midelt (180 MW), Jbel Lahdid in Essaouira (200 MW), Tiskrad in Tarfaya (100 MW) en Tanger II (70 MW).

Het Italiaans-Marokkaanse consortium 'Nareva Holding/Enel Green Power', heeft samen met 'Siemens Gamesa Renewables' in 2016 de internationale aanbesteding gewonnen voor de ontwikkeling, het ontwerp, de financiering, de bouw, de exploitatie en het onderhoud van het windenergieproject.

De nieuwe fabriek levert Marokko een besparing op van ongeveer 2.380.000 ton aan CO2 per jaar, gelijk aan het verbruik van een stad zo groot als Casablanca.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
boujdour
groene energie
windenergie
windmolenpark
co2
milieu
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi