WK 2022: #TeamMarokko komt eind januari achter loting kwalificatiereeks

marokko
1
23 nov '19
Vrijdagmiddag besloot de CAF wanneer men gaat loten voor de laatste kwalificatiereeks van het WK van 2022, de eindronde die in Qatar van de grond komt.

Anders dan de landen die onderaan het Ranking-lijstje van de FIFA bungelen is #TeamMarokko gevrijwaard van de eerste kwalificatiereeks op het Afrikaanse continent. Waar het voor de vorige eindronde - het WK van 2018 in Qatar - nog in een tweeluik moest afrekenen met Equatoriaal Guinee, is het nu dus enkel de laatste kwalificatieronde waar men doorheen moet gaan stoten. De Afrikaanse voetbalbond CAF besloot gistermiddag dus tijdens een vergadering van hun uitvoerend comité dat de loting voor die laatste ronde 21 januari plaats gaat vinden, in Caïro daar waar de continentale voetbalbond zetelt.  

De 14 gekwalificeerden voor de eerste ronde:
Malawi, Djibouti, Zimbabwe, Mozambique, Angola, Rwanda, Togo, Guinee-Bissau, Namibië, Soedan, Ethiopië, Tanzania, Equatoriaal Guinee en Liberia.

De 26 gekwalificeerden die meteen doorstromen naar de laatste ronde (op basis van FIFA Ranking):
Senegal, Tunesië, Nigeria, Algerije, #TeamMarokko, Egypte, Ghana, Kameroen, DR Congo, Ivoorkust, Mali, Burkina Faso, Zuid-Afrika, Guinee, Kaapverdië, Oeganda, Zambia, Benin, Gabon, Congo-Brazzaville, Madagaskar, Niger, Libië, Mauritanië, Kenia én Centraal-Afrika.   

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
team marokko
frmf
caf
fifa
wk 2022
qatar
loting
kwalificatiereeks
vahid halilhodžić
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?