Dessers: Niet normaal die Ziyech

sport
0
24 nov '19
Cyriel Dessers is zwaar onder de indruk van Hakim Ziyech. "Niet normaal hoe hij de ballen neerlegt", zei hij na de nederlaag van zijn ploeg Heracles Almelo bij Ajax in de Johan Cruijff ArenA (4-1).

Dessers zag op de grote schermen van de Johan Cruijff ArenA hoe Ziyech beide doelpunten van Quincy Promes voorbereidde. "Die ballen vielen gewoon dood bij de tweede paal", zei hij. "Hoe kan dat? Dat is echt bizar."

"Ajax speelde best slordig", vond Dessers. "Maar soms verhoogden ze even het tempo en dan is er weinig meer aan te doen. Ik vind het een niet normaal goede ploeg."

Trainer Ten Hag tevreden met zege Ajax Trainer Erik ten Hag kan leven met de zege van Ajax en het vertoonde spel van zijn ploeg. "We moesten er even in komen na twee weken interlandvoetbal. Maar uiteindelijk hebben we het goed gedaan", zei hij.

Quincy Promes scoorde tweemaal, op aangeven van Hakim Ziyech. "Die twee begrijpen elkaar, ze weten waar ze zijn", stelde Ten Hag. "Maar dat geldt ook voor Promes en Tadic en Tadic en Blind. En ik doe Donny van de Beek tekort als ik hem niet noem. Dat maakt ons spel zo dynamisch."

Ten Hag omschreef de openingstreffer van Promes als een plaatje. "De bal ging van rechts naar links. Toen even een driehoekje en de bal was weer op rechts. Daarna een geweldige voorzet van Ziyech en een goal. Dat is genieten. Ik stoor me nog wel aan de manier waarop we die 4-1 weggeven", doelt hij op een blunder van Sergiño Dest. "Maar al met al zit hier een tevreden trainer."

© ANP 2019
hakim ziyech
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
afc ajax
cyriel dessers
heracles almelo
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?