Israëlische bezetters paraderen geblinddoekt Palestijns kind (video)

buitenland
3
24 nov '19
De bezetters gooiden opgewekt links en rechts stungranaten bij woningen naar binnen

Het incident dateert uit 3 november. Op beelden is te zien hoe de 13-jarige Abdarazaq Idris in Hebron door soldaten wordt meegenomen. De soldaten zien er opgewekt uit en gooien links en rechts stungranaten bij woningen naar binnen. De vader van de jongen probeert zijn kind nog mee te krijgen maar wordt door de gewapende indringers weggestuurd.

Idris werd later vrijgelaten en heeft geen idee waarom hij werd vastgehouden. Het kind zegt geslagen en geschopt te zijn door de gewapende soldaten.

745 Palestijnse kinderen gearresteerd Israëlische soldaten hebben het vaker gemunt op Palestijnse kinderen, meldde Prisoners Society (PPS) onlangs. Volgens de NGO hebben Israëlische troepen in de eerste 10 maanden van dit jaar meer dan 745 Palestijnse kinderen gearresteerd. Zo'n 200 kinderen zitten momenteel gevangen in verschillende Israëlische detentiecentra.

In het jaarverslag zei PPS dat de door Israël gearresteerde kinderen slachtoffer zijn van talloze mensenrechtenschendingen. De kinderen worden meestal 's avonds laat onder zware omstandigheden uit hun huizen weggehaald, aldus het rapport.

© MAROKKO.NL 2019
palestina
israel
zionisten
hebron
kind
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?