Botola Pro: FUS Rabat én Olympique Lyon slaan handen ineen tot aan 2022

marokko
0
25 nov '19
Afgelopen vrijdag werd de deal beklonken tussen de nummer tien van de Botola Pro én de Ligue 1-formatie, met het oog op de jeugdopleidingen van beide clubs.

In navolging op het eerdere streven van 'Les Gones' breidt Olympique Lyon haar werkgebied voor de zevende keer uit. De van oorsprong prestigieuze jeugdopleiding van de Franse topclub wil met het oog op talentontwikkeling gaan proeven aan hoe het er in andere continenten aan toegaat. Na eerder te zijn neergestreken in Libanon, Vietnam, Zuid-Korea, Senegal, China én Brazilië deed men onlangs dus Marokko aan. De gegadigde uit de Botola Pro bleek FUS Rabat, de club waar voormalig #TeamMarokko-international Walid Regragui al geruime tijd de eindverantwoordelijkheid draagt over het A-elftal. 

Clubvoorzitter Jean-Michel Aulas spreekt lovend over de deal
Bekend is, zo is op te maken uit een communiqué van de Botola Pro-formatie, dat men zich tot 2022 gaat bezigen met het uitbouwen van hoe beide jeugdopleidingen te werk gaan. Er zal geput worden uit elkaars strategieën, trainingsmethodes én de manier waarop men poogt uit de eigen kweek doorstroming te realiseren naar de hoofdmacht van de club. Om de deal rond te maken troffen de beide voorzitters elkaar afgelopen vrijdag dus in het Parc Olympique Lyonnais. De preses van de huidige nummer van de Ligue 1 sprak lovend over deze op handen zijnde samenwerking: ,,Zijn vereerd om met FUS Rabat aan de slag te gaan, een club die nu al ruim tien jaar bekendstaat om hun gerenommeerde wijze van talentontwikkeling. Een club die in historisch opzicht des te meer interessant is en waar we veel kennis mee hopen te delen.''

De al bestaande samenwerkingen met andere clubs:
- Pele Academia (Brazilië)
- Athletico Sports Club (Libanon)
- Jeonbuk Hyundai Motors FC (Zuid-Korea)
- AS Dakar Sacré Coeur (Senegal)
- Football Federation d’HoChiMinh Ville (Vietnam)
- Football Federation Chengdu (China)

Photocredit: (@FUS_OFFICIEL) Twitter

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
fus rabat
botola pro
olympique lyon
ligue 1
frmf
team marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi