Rapper Gnaoui veroordeeld tot 1 jaar cel

marokko
25
26 nov '19
De nationale veiligheidsdienst DGSN heeft een civiele procedure tegen de rapper aangespannen.

De rechtbank van eerste aanleg van Salé heeft maandag de rapper Mohamed Mounir, ook bekend als Gnaoui, veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar en een geldboete van 1.000 DH wegens het beledigen van politieambtenaren in functie. Mounir werd begin november gearresteerd na zijn uitlatingen in een Facebook Live uitzending.

Gnaoui rechtvaardigde zijn uitlatingen omdat politieagenten hem eerder dit jaar zouden hebben mishandeld nadat ze hem staande hielden en om legitimatie vroegen, aldus de rapper.


De nationale veiligheidsdienst DGSN heeft een civiele procedure tegen de rapper aangespannen. De advocaten van DGSN hebben aangevoerd dat de instelling schade heeft geleden als gevolg van de beledigingen. "Het proces heeft niets te maken met de vrijheid van meningsuiting", zei Abdel Fattah Ytribi, advocaat van DGSN.

"Dit is een kwestie van het wetboek van strafrecht", zei Mohamed Sedkou, advocaat van Gnaoui, die beweert dat de autoriteiten het op Gnaoui hebben gemunt vanwege zijn kritische standpunten in zijn rapteksten. El-Gnaoui, vergezeld door rappers 'Lazar' en 'Ould Elkriya', bracht het lied "Lang leve de mensen" enkele dagen voor zijn arrestatie uit.

De advocaat van Gnaoui eiste dat zijn cliënt door de rechtbank als pers moet worden gezien en ook als zodanig moet worden berecht. Advocaten van DGSN vroegen de rechtbank om "godslastering" toe te voegen aan de zaak tegen de beklaagde.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
rapper
mohamed mounir
gnaoui
dgsn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi