Moord broer kroongetuige Nabil B. voor gerechtshof

algemeen
3
27 nov '19
In de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp behandelt het gerechtshof woensdag de zaak in hoger beroep rond de moord op Reduan B., de broer van kroongetuige Nabil B. Verdachte is de 41-jarige Shurandy S.

De rechtbank veroordeelde hem in januari tot twintig jaar cel. Het Openbaar Ministerie, dat 28 jaar had geëist, nam daar geen genoegen mee en ging in beroep.

Reduan B. werd op 29 maart 2018 in zijn bedrijf in Amsterdam-Noord met meerdere kogels gedood. De politie kreeg S. relatief snel in het vizier. Hij heeft bekend, maar zegt dat hij niet wist dat hij de broer van een kroongetuige liquideerde. B. (41) had niets met misdaad van doen.

Nabil B. is kroongetuige in het grote liquidatieproces Marengo, waarin de voortvluchtige Ridouan T. geldt als hoofdverdachte. S. heeft niet willen verklaren over zijn opdrachtgever(s). Politie en justitie gaan er vanuit dat T. achter de moord zit. Een week vóór de moord op Reduan B. had justitie wereldkundig gemaakt dat Nabil B. kroongetuige was geworden. De moord heeft daardoor alles weg van een directe wraakoefening vanuit het kamp van T. en de zijnen.

Het OM vindt dat de rechtbank met twintig jaar cel de impact van de moord niet genoeg heeft meegewogen. Ook de stelling dat de liquidatie een aanslag op de rechtsstaat was, klinkt voor het OM onvoldoende door in de opgelegde straf.

Op 18 september is Nabil B.'s advocaat Derk Wiersum doodgeschoten. Ook bij die moord vermoedt justitie de hand van T.

© ANP 2019
mocromaffia
ridouan taghi
nabil b. kroongetuige
reduan b
shurandy s
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi