Geen banden drugshandel broer kroongetuige Nabil B.

algemeen
0
27 nov '19
De politie heeft geen aanknopingspunten kunnen vinden voor de stelling dat Reduan B. , doodgeschoten in maart 2018, actief was in de cocaïnehandel.

De politie heeft suggesties in die richting onderzocht die zijn gedaan door een verdachte in het grote liquidatieproces Marengo. Hij heeft verklaard dat er mogelijk andere motieven zijn geweest voor de liquidatie van B. dan tot dusver wordt aangenomen. Het motief voor de moord is volgens justitie het feit dat Reduan B.'s broer Nabil kroongetuige is geworden in het Marengo-proces, waarin de voortvluchtige Ridouan T. hoofdverdachte is. Reduan zou zijn geliquideerd als wraak voor het verraad van zijn broer Nabil. 'Marengo' draait om een reeks criminele afrekeningen.

Het Openbaar Ministerie maakte woensdag gewag van het bestaan van de verklaring van de Marengo-verdachte, tijdens de strafzaak in hoger beroep tegen Shurandy S. (41). Hij is begin dit jaar veroordeeld tot twintig jaar cel voor de moord. S. weigert iets over opdrachtgevers van de liquidatie te zeggen.

Het hof vatte het onderzoek van de politie naar de gangen van Reduan B. samen. Hij had een beletteringsbedrijf in Amsterdam-Noord. Hij heeft in 2014 met de politie te maken gehad vanwege huiselijk geweld, maar is nooit veroordeeld voor enig misdrijf.

© ANP 2019
mocromaffia
marengo
kroongetuige
nabil b
ridouan taghi
reduan b
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi