Ziyech was in alle opzichten de man van de wedstrijd

sport
6
28 nov '19
Ajacied Hakim Ziyech was in alle opzichten de man van de gewonnen wedstrijd in en tegen Lille (0-2).

Hij opende al in de tweede minuut de score, verzorgde de assist bij de tweede treffer, gaf op het veld tijdens het duel een omhelzing aan een jonge fan en moest in de 85e minuut naar de kant met een pijnlijke arm. Die blessure liep hij op in een situatie waarin hij 0-3 leek te maken, maar die treffer werd afgekeurd wegens hands. "Ik denk niet dat die arm is gebroken", zei Ziyech bij Veronica. "Anders zou ik hem helemaal niet meer kunnen bewegen. Ik heb alleen moeite om hem omhoog te houden."

Over de wedstrijd was Ziyech zeker niet helemaal tevreden. "We begonnen natuurlijk lekker en kwamen snel op 0-1. Maar daarna vielen we ver terug. We waren slordig aan de bal en konden de tweede bal niet opeisen. Na de rust controleerden we de wedstrijd, al kreeg Lille eerst nog wel twee grote kansen."

Ziyech gaf na afloop zijn shirt aan de vader van de jongen die plotseling het veld betrad om hem aan te raken. "Ik voelde me vereerd. Dat gebeurt niet zo snel. Het gewoon een kleine jongen die zijn idool ziet. Dat kun je op deze manier ook oplossen, het hoeft niet altijd op een harde manier te gebeuren."

Coach Ten Hag niet uitbundig Trainer Erik ten Hag zei "content" te zijn met de zege van Ajax. "Maar overdreven blij zou ik het niet willen noemen", verklaarde hij bij Veronica. "Daarvoor gingen te veel dingen niet goed. ".

"We zijn er nog niet", voegde hij er aan toe. "We staan bovenaan in de groep, dat is mooi. Maar we hebben in de volgende wedstrijd tegen Valencia nog wel minimaal een gelijkspel nodig om de achtste finale te bereiken."

Wat niet goed was? Ten Hag: "Soms viel de concentratie weg, bepaalde fases speelden we te hectisch en in een aantal gevallen speelden we de kansen niet goed genoeg uit. Dat zijn allemaal dingen die we ons op het niveau van de Champions League eigenlijk niet kunnen veroorloven."

© MAROKKO.NL 2019
atlasleeuwen
hakim ziyech
afc ajax
uefa
champions league
assist
losc lille
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi