Verenigd Koninkrijk: Johnson verontschuldigt zich voor moslimhaat Tory-partij

buitenland
0
28 nov '19
De Premier zegt dat de conservatieve partij nog vóór de kerst een onderzoek zal instellen naar beschuldigingen van moslimhaat door leden van zijn partij

De Britse premier heeft zich woensdag verontschuldigd voor de islamofobie uitlatingen van (voormalige) leden van zijn conservatieve partij. Tijdens een bezoek aan Goonhilly Earth Station in Cornwall uitte Boris Johnson tegenover journalisten zijn verontschuldigingen voor islamofobie binnen zijn partij, evenals voor "alle pijn en aanstoot" die het veroorzaakte.

"We gaan een onafhankelijk onderzoek instellen naar islamofobie, antisemitisme, elke vorm van vooroordelen en discriminatie, en we zullen nog vóór de kerst beginnen", aldus Johnson. Eerder werden al een aantal Tory-leden geschorst voor het spuien van moslimhaat op sociale netwerken. De strafmaatregel werd genomen nadat de Britse krant The Guardian in een recent artikel meldde dat 15 zittende en 10 voormalige leden van de conservatieve partij islamofobe en/of racistische uitlatingen deden op sociale netwerken.

De Moslimraad van Groot-Brittannië heeft kritiek geuit op de conservatieve partij voor het niet sanctioneren van haar leden voor het maken van islamofobe uitlatingen. Johnson is zelf ook bekritiseerd voor het maken islamofobe opmerkingen.

Het Verenigd Koninkrijk zal naar verwachting op 12 december algemene verkiezingen houden en volgens een recente studie zullen Islamitische kiezers met 31 zetels een "gemiddelde tot grote impact" hebben op het politieke klimaat.

© MAROKKO.NL 2019
verenigd koninkrijk
tory
boris johnson
moslimraad
islamofobie
discriminatie
moslimhaat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?