Halilhodžić over Harit: 'Ben hier niet om eenieder een pleziertje te doen'

marokko
2
28 nov '19
De 67-jarige eindverantwoordelijke van 'de Leeuwen van de Atlas' blijft volharden in zijn besluit de 22-jarige middenvelder van Schalke 04 te passeren.

Te gast in het voetbalactualiteitenprogramma L'Club van Medi1TV trok Vahid Halilhodžić waar hij in aanloop naar de afgelopen interlandperiode ook mee op de proppen kwam. Het afzijdig hebben gehouden van Amine Harit in zijn definitieve selectie is voor de Bosnische bondscoach geen keuze geweest op basis van een momentopname. Waar Halilhodžić pas sinds september de scepter zwaait bij de Marokkaanse bond vindt diezelfde coach dat de Bundesliga-revelatie zich nog nooit echt heeft onderscheiden in het rood-groene tricot. 

'Een basisplaats? Die kan ik niemand garanderen'
Al is het voor de speler in kwestie tot nog toe prima vertoeven in het Duitse hoogste niveau, overtuigd is diens keuzeheer nog lang niet. ,,Ben hier niet om eenieder een pleziertje te doen. En bovendien, een basisplaats? Die kan ik niemand garanderen. Harit is al een tijdje A-international, echt overtuigen heeft hij tot nu toe nog niet gedaan. En bovendien, toen het er tegen Gabon (red. 2-3, vriendschappelijk) naar uitzag dat hij niet zou spelen deed hij er alles aan om zo snel mogelijk weer huiswaarts te keren.''

Photocredit: Medi1TV (YouTube)

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
amine harit
vahid halilhodžić
team marokko
frmf
afrika cup 2021
medi1 tv
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?