Afspraak Broekers met ambassadeur Marokko

marokko
0
28 nov '19
Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel) gaat volgende week in gesprek met de ambassadeur van Marokko.

Dat zei de bewindsvrouw donderdag in een debat met de Tweede Kamer. Een van de gespreksonderwerpen zal de terugkeer van uitgeprocedeerde asielzoekers zijn. Aanleiding voor het gesprek is de verwarring die vorige week ontstond over de terugkeer van uitgeprocedeerde asielzoekers, en de vraag of de bewindsvrouw wel of niet welkom is in Marokko om over de kwestie te praten. Tegen de Kamer zei Broekers-Knol dat een voorgenomen bezoek naar Marokko er niet van was gekomen, omdat ze daar niet de juiste personen te spreken zou krijgen. Dat had ze via Buitenlandse Zaken vernomen.

Marokko sprak tegen dat Broekers-Knol niet welkom zou zijn, en zei dat er nooit een officieel verzoek was gedaan voor een gesprek. Later nuanceerde Broekers-Knol haar bewering en gaf toe eigenlijk nooit echt geprobeerd heeft Marokko te spreken."Nou, nee niet echt heel erg", zei Broekers-Knol. "Maar ik heb wel een paar keer gevraagd." Door drukte in haar eigen agenda was het "eventjes weg gezakt". "En dan denk ik van: nou, volgende poging gaan we weer wagen."

Het gesprek met de ambassadeur vindt 5 december plaats. Ze hoopt daarna "zo snel mogelijk" ook naar Marokko af te reizen om over de kwestie te praten.

© ANP/Marokko.nl 2019
tweede kamer
marokko
ankie broekers-knol
asielzoekers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi