Marokkaanse voedingswarenautoriteit waarschuwt voor giftige sardines

marokko
0
29 nov '19
De blikjes sardines zouden een hoge concentratie histamine bevatten

Bij onderzoek van de blikjes bij een verwerkingsbedrijf in Larache bleek dat de blikken sardientjes in tomatensaus niet voldoen aan de geldende normen en voorschriften, dat meldt de nationale voedingswarenautoriteit ONSSA.  De voorraad van het verwerkingsbedrijf is in beslag genomen. Verkooppunten nemen de producten uit de handel. 

Het gaat om de sardines in tomatensaus van het merk 'Carle' met houdbaarheidsdatum 22/10/2021, meldt dagblad Al Massae in een citaat van ONSSA. ONSSA adviseert consumenten de sardines niet te consumeren. De hoge histaminegehalte in de blikjes kan allergieën, jeuk en mazelen veroorzaken.

Volgens de voorzitter van de Marokkaanse consumentenfederatie, Bouaâzza El Kherrati, is dit het gevolgd van gebrekkige sanitaire controle en fraude door het verwerkingsbedrijf. El Kherrati roept de autoriteiten op strafrechtelijk onderzoek te starten naar de verantwoordelijken. "Het is niet voldoende om giftige producten van de markt te verwijderen, men moet ook rekening houden met alle juridische consequenties die daaruit voortvloeien".

© MAROKKO.NL 2019
marokko
larache
onssa
sardines
blik
tomatensaus
histamine
giftig
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?