Mohammed VI roept op tot opheffing blokkades Gaza

marokko
1
29 nov '19
De aanhoudende blokkades op de Gazastrook zullen de wanhoop, frustratie en instabiliteit in de regio vergroten, aldus de Marokkaanse koning
De Marokkaanse vorst riep vrijdag op tot opheffing van de blokkades die Israël heeft opgelegd aan het Palestijnse volk in de Gazastrook. Mohammed VI legde deze verklaring af in een brief aan Niang Cheikh, de voorzitter van de VN-commissie die opkomt voor de rechten van het Palestijnse volk (CEIRPP), op de internationale dag van solidariteit met het Palestijnse volk.

Meer dan twee miljoen Palestijnen ondergaan in Gaza een collectieve straf als gevolg van de inmiddels 12-jaar durende Israëlische blokkades. Volgens koning Mohammed VI moet de Palestijnse zaak tot één van de kernprioriteiten van de wereld worden gemaakt en blijft de tweestatenoplossing de basis voor het beëindigen van het Palestijns-Israëlische conflict.

De koning sloot zijn brief af door de Palestijnen op te roepen tot nationale verzoening om de huidige politieke verdeeldheid te overwinnen.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
mohammed vi
palestina
israel
gazastrook
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi