Harroui: 'Definitieve keus tussen Marokko óf Nederland nog niet gemaakt'

marokko
4
30 nov '19
Al heeft de Marokkaanse bond in het verleden even gepolst bij de 21-jarige middenvelder, tot iets concreets kwam het tot op heden nog niet.

Geldend als één van de revelaties binnen het Sparta Rotterdam van trainer Henk Fraser, heeft de speler in kwestie nu al zijn belofte ingelost als één van de veelbelovende talenten uit de jeugdopleiding van 'De Kasteelheren'. Waar hij onder diens voormalige keuzeheer Dick Advocaat al mocht ruiken aan het grote werk (red. debuut in seizoen 2017/2018, AZ Alkmaar-uit), doet de voormalig speler van Alphense Boys het tot nog toe uitstekend in een echt debuutseizoen op het hoogste niveau. 

Na het laatste competitieaffiche voor de interlandperiode deelde hij met het zestal assists wat hij nu achter zijn naam heeft zelfs mee in de bovenste regionen van het assistenklassement. Voor zich heeft Harroui nu alleen Calvin Stengs, Steven Bergwijn, Hakim Ziyech én Dušan Tadić te dulden. Scoren deed hij overigens ook tweemaal in dit nog lopende seizoen, hetgeen ook verklaarbaar maakt waarom hij er steevast bij zit bij Erwin van de Looi's Jong Oranje. 

Marokkaanse bond klopte in het verleden al een keer aan bij Harroui
In gesprek met het doorgaans goed ingevoerde 11'Lions gaat de in Leiden geboren en getogen prof kort in over hoe het hem nu afgaat in de kleuren van Sparta én wordt ook zijn op handen zijnde interlandkeuze aangehaald. ,,Ik heb nog geen definitieve keuze gemaakt voor Marokko of Nederland. Op dit moment speel ik voor Jong Oranje en voel me daar prima bij.'' Wel geeft de middenvelder toe in het verleden kort te zijn gecontacteerd door de Marokkaanse bond: ,,Ja, die is er wel geweest. Maar dat is wel een tijdje geleden.''

Photocredit: ANP

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
abdou harroui
sparta rotterdam
eredivisie
jeugdproduct
knvb
oranje
frmf
team marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi