Van Hanegem: 'Deze speler kan mee in absolute top, geen twijfel mogelijk'

sport
5
2 dec 14:07
De inmiddels 75-jarige voetbalicoon is het gezeur rondom Hakim Ziyech meer dan zat, de man die volgens hem maar met weinig anderen te vergelijken is.
In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad laat Willem van Hanegem zijn licht schijnen over de speler die ook op bezoek bij FC Twente de lijntjes wist uit te zetten. Met twee afgemeten voorzetten (red. op de 2-1 van Noa Lang én de 2-5 van Klaas-Jan Huntelaar) kon de Marokkaans-international voortborduren op zijn toch al onthutsende statistieken van dit nog lopende seizoen. Na zondagmiddag staat de teller voor het jeugdproduct van sc Heerenveen op liefst vijf treffers en twaalf assists uit veertien optredens in de Eredivisie, cijfers waar Van Hanegem in zijn wekelijkse schrijven nog meer nadruk op legt. Volgens het boegbeeld van Feyenoord wordt de 26-jarige balvirtuoos tot op de dag van vandaag nog te weinig betekenisvol geanalyseerd. Anders dan teamgenoten en enkele Oranje-internationals verdient Ziyech te weinig lofzang voor zijn spel, creativiteit én de glansrollen die hij vaak genoeg vervult voor zijn werkgever. 

'Van Ziyech zie ik er bijna maar één'
De lof waar collega's Donny van de Beek en een Memphis Depay op kunnen rekenen, die valt Ziyech volgens Van Hanegem nog te weinig ten dele: ,,Memphis Depay speelde een paar goede interlands en we koppelden hem aan Bayern München of Barcelona. Donny van de Beek heeft een mooi seizoen achter de rug, Real Madrid had interesse en iedereen vond dat de normaalste zaak van de wereld. Ik zie in Europa nog wel een paar Memphissen en Van de Beeks rondlopen. Van Ziyech zie ik er bijna maar één'', besluit de columnist deze vergelijking.

Wat Van Hanegem ook steekt is de voorzichtigheid waarmee de speler in kwestie vaak in verband wordt gebracht met de Europese top: dat het net wel, net niet zou zijn. ,,Dat gediscussieer in die praatprogramma's over Ziyech wel of niet naar een topclub, begint me meer en meer tegen te staan. Deze speler kan in de absolute top mee, geen twijfel mogelijk.''Photocredit: Afriquesports.net
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
willem van hanegem
hakim ziyech
afc ajax
eredivisie
team marokko
fc twente
algemeen dagblad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
uefa
afc ajax
hakim ziyech
genocide
bangladesh
myanmar
botola pro
premier league
israel
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi