CHAN 2020: 'FRMF keert 500.000 dirham per international uit bij titelprolongatie'

marokko
1
2 dec '19
Het #LokaalMarokko van bondscoach Houcine Ammouta kan als titelhouder uitkijken naar dit wel heel lucratieve vooruitzicht van de bond.

Samen met gastland Kameroen en nog veertien andere gegadigden kan #LokaalMarokko zich gaan opmaken voor het aanstaande CHAN, de Afrika Cup voor spelers uit de lokale competities. Na zich in de laatste kwalificatieronde langs Algerije te hebben gewerkt voor dit eindtoernooi werd onlangs in Rabat bepaald wat de dienstdoende internationals kunnen verwachten, mocht de titel worden geprolongeerd. Volgens het Marokkaanse dagblad Ahdath Al Maghribia is er liefst 500.000 dirham (red. omgerekend ruim €46.000)  per speler gereserveerd door de Marokkaanse voetbalbond FRMF, een bedrag wat grotendeels betaald zal worden uit het te ontvangen prijzengeld van de Afrikaanse voetbalfederatie CAF. Hetzelfde medium meldt overigens ook dat er voor het veroveren van het startbewijs voor de CHAN 2020 inmiddels ook al een premie is uitgekeerd, 150.000 dirham (red. omgerekend ruim €14.000) per selectiespeler. 

Anders dan voorheen het geval was wordt het eindtoernooi deze editie pas in april afgewerkt (4 tot en met 25 april 2020). De loting voor de groepsfase wordt januari voltrokken, een exacte datum blijft vooralsnog uit. 

De 15 gekwalificeerden naast gastland Kameroen:
Congo-Brazzaville, Rwanda, Togo, Guinée, Oeganda, Niger, Tunesië, Burkina Faso, DR Congo, Mali, Zimbabwe, Zambia, Marokko, Tanzania, Namibië én Kameroen. 

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
team marokko
chan 2020
houcine ammouta
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi