5 jaar cel voor 'bemiddelaar corrupte rechter'

buitenland
0
3 dec 16:37
De man verscheen half november in een video waarin hij 'namens een rechter' onderhandelde over de gevangenisstraf van een gedetineerde.
De rechtbank van eerste aanleg van Casablanca heeft zojuist de 'bemiddelaar van vonnissen' veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en een geldboete van 5.000 DH. De man werd opgepakt nadat een video verscheen waarin hij onderhandelt met een vrouw over een geldbedrag in ruil voor strafvermindering voor haar moeder.

De rechtbank heeft in dezelfde zaak ook een medeplichtige vriend van de 'bemiddelaar' veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en een geldboete van 9.000 DH. Twee andere medeplichtigen, een beveiligingsofficier en een politieagent, zijn beide veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden.

De officier van justitie eiste een fikse straf voor de hoofdbeklaagde omdat hij eerder al voor meerdere fraudegevallen was veroordeeld. De hoofdbeklaagde ontkende alle beschuldigingen tegen hem en benadrukte dat hij niet vluchtte toen de video verscheen. Ook beweerde de man dat hij de vrouw slechts wilde helpen en niet aan het bemiddelen was.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
corruptie
rechter
politie
bemiddelaar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
uefa
afc ajax
hakim ziyech
genocide
bangladesh
myanmar
botola pro
premier league
israel
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi