Iran: Teheran staat open voor hervatten banden Saoedi-Arabië

buitenland
0
4 dec '19
"Landen moeten samen optrekken voor vrede en stabiliteit in de regio", zei de Iraanse president Hassan Rouhani

De Iraanse president zei dinsdag dat Teheran geen bezwaren ziet om de banden met Saoedi-Arabië te hervatten in een poging de veiligheid en stabiliteit in de regio te bewaken. Hassan Rouhani zei dat tijdens een ontmoeting met Oman's minister van Buitenlandse Zaken Yusuf bin Alawi in de Iraanse hoofdstad Teheran: "Wij vinden dat alle landen elkaar moeten bijstaan ​​om veiligheid en stabiliteit in de regio te bewerkstelligen."

Alawi was in Teheran om het 'Hormuz Peace Endeavour' van Iran te bespreken om de rust regio terug te brengen, meldt het Iraanse persbureau IRNA. "We moeten allemaal een steentje bijdragen om sneller een eind te maken aan de oorlog en het conflict in Jemen", zei Alawai.

Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken kondigde onlangs aan de volledige tekst van het vredesvoorstel voor de Straat van Hormuz, het 'Hormuz Peace Endeavour', te sturen naar leiders van de Gulf Cooperation Council (GCC) en Irak. Op de Algemene Vergadering van de VN eerder dit jaar liet Teheran al weten met het vredesvoorstel de vrede voor "alle volkeren" wenst te bevorderen en een collectieve actie wil lanceren om de energievoorziening en navigatievrijheid veilig te stellen. 

De spanning tussen Saoedi-Arabië en Iran is recent toegenomen na aanvallen op twee oliefaciliteiten van Saudi Aramco. Volgens Riyadh en Washington was Teheran verantwoordelijk voor de aanslag. Iran heeft altijd ontkend.

© MAROKKO.NL 2019
iran
saoedi-arabië
teheran
riyadh
hassan rouhani
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi