Ajax met update: 'Labyad dit kalenderjaar in ieder geval niet inzetbaar'

marokko
1
4 dec '19
Anders dan afgelopen weekend werd voorspeld door trainer Erik ten Hag laat Ajax het komende kalenderjaar buiten beschouwing.

Via de officiële deed de Amsterdamse topclub woensdagmiddag uit de doeken hoe het staat met de fysieke gesteldheid van Zakaria Labyad. De 26-jarige aanvaller is na te zijn uitgevallen bij LOSC Lille (red. 0-2 zege, UEFA Champions League) voor de rest van dit kalenderjaar in ieder geval niet meer beschikbaar. Over de gevolgen van deze onlangs geconstateerde knieblessure wijdt men weinig uit, pas begin volgend jaar kan gekeken worden in hoeverre hij hier nog van moet herstellen. 

Waar de Marokkaans-international zich in het begin van deze jaargang nog moest schikken in een reserverol kreeg hij na het uitvallen van ploeggenoot David Neres het uitzicht waar hij bij binnenkomst in Johan Cruijff ArenA juist zo op had gehoopt. Gevolg: optredens waarin hij zich ook meteen liet gelden voor zijn oefenmeester. Tegen FC Utrecht (red. 4-0, Eredivisie) goed voor de assist op Donny van de Beek, was het jeugdproduct van PSV maker van één van de vier Amsterdamse treffers (red. 4-1, Eredivisie). 

Photocredit: ANP

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
zakaria labyad
afc ajax
eredivisie
uefa
champions league
team marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?