Aboutaleb wil door als burgemeester Rotterdam

algemeen
0
4 dec '19
Ahmed Aboutaleb wil burgemeester blijven van Rotterdam. Begin 2021 loopt zijn tweede termijn af.

Dat maakte hij woensdag bekend. De PvdA'er werd in januari 2009 burgervader in de Maasstad, waarmee hij die functie nu al bijna elf jaar bekleedt. "Ik wil graag nog een tijdje beschikbaar zijn voor de stad Rotterdam", aldus Aboutaleb (58) in een toelichting. "Ik denk dat de stad gebaat is bij continuïteit en dat ik dat kan leveren op dit moment". De Rotterdamse burgemeester zegt dat hij nog bruist van energie en "veel ideeën en veel kracht heeft" om Rotterdam verder vooruit te helpen.

In een nieuwe periode van zes jaar zou Aboutaleb nog graag investeringen doen op het terrein van openbaar vervoer, woningbouw en duurzaamheid. Ook werkt hij graag mee aan de energietransitie in de stad. Daarnaast wil hij de bouw van Feyenoord City, onder meer een nieuw stadion voor voetbalclub Feyenoord, realiseren en "Boijmans gaan verbouwen". De komende zeven jaar wordt dit museum verbouwd en gerenoveerd.

Steun
Steun voor een nieuwe termijn heeft Aboutaleb alvast van Rotterdamse werkgevers. Ze willen dat hij aanblijft omdat "hij zorgt voor de stabiliteit waaraan ondernemers behoefte hebben" en zij noemden hem vorige maand een "voortreffelijke burgemeester".

Aboutaleb heeft zijn besluit woensdagochtend laten weten aan de commissaris van de Koning, de fractievoorzitters van politieke partijen in de stad en het Rotterdamse college. Of hij een derde termijn krijgt in de Maasstad, ligt in handen van de gemeenteraad en een vertrouwenscommissie.

© ANP 2019
gemeenteraad
rotterdam
ahmed aboutaleb
burgemeester
pvda
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi