Marokko: Bezoek Staatssecretaris VS Pompeo uitgesteld en ingekort

buitenland
6
4 dec 19:16
In plaats van woensdag in Marokko aan te komen, zal minister Pompeo eerst de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ontmoeten in Portugal.
Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo heeft zijn reis naar Marokko uitgesteld en gehalveerd. In een eerder bericht werd aangekondigd dat Pompeo van 4 tot 6 december in Marokko zou zijn om koning Mohammed VI te ontmoeten. In plaats daarvan heeft de staatssecretaris zijn reis ingekort tot één dag, donderdag 5 december.

Pompeo was met president Donald Trump aanwezig in Londen bij de NAVO-bijeenkomst. Pompeo reist daarna door naar Portugal om de Israëlische premier Benjamin Netanyahu te ontmoeten. Koning Mohammed VI kwam gisteren terug van zijn reis uit Ivoorkust om de Amerikaanse staatssecretaris te ontmoeten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat Pompeo tijdens zijn bezoek aan Marokko "een reeks overheidsfunctionarissen zal ontmoeten om het sterke economische en veiligheidspartnerschap van beide landen te evalueren." Het conflict in de Westelijke Sahara zal waarschijnlijk ook opkomen in de gesprekken van Pompeo met de Marokkaanse leiders.

De diplomaat uitte in het verleden veel lof voor Marokko in de strijd tegen het gewelddadig extremisme. Ook de inspanningen van Marokko op het gebied van de-radicalisering en training van imams is van essentieel belang in de wereldwijde strijd tegen het terrorisme.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
rabat
nasser bourita
mike pompeo
verenigde staten
washington
vrijhandelsovereenkomst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
afc ajax
wydad
hakim ziyech
europa league
israel
genocide
bangladesh
raja
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi