Marokkaanse politie ontmantelt terroristische cel Nador

marokko
0
5 dec '19
Tegelijkertijd hebben Spaanse veiligheidsdiensten de leider van de terroristische cel opgepakt in een buitenwijk van Madrid.

De Marokkaanse inlichtingendienst (BCIJ) heeft woensdag een terroristische cel ontmanteld in het noordoosten van Marokko. Als onderdeel van de operatie arresteerden BCIJ-agenten drie verdachten tussen de 24 en 39 jaar oud. De drie mannen werden opgepakt in de afgelegen gebieden van Farkhana en Bani Nassar in de provincie Nador.

Volgens de verklaring van BCIJ was de operatie onderdeel van een gezamenlijke operatie van de Marokkaanse en Spaanse veiligheidsdiensten. Een van de verdachten is de broer van een Syriëganger. Onderzoek bevestigde dat de leden van de cel bezig waren met propaganda om nieuwe leden te werven voor Daesh voor vergeldingsaanvallen na de dood van Daesh-leider Abu Bakr al-Baghdadi, staat te lezen in dezelfde verklaring.

De operatie resulteerde in de inbeslagname van elektronische apparatuur, mobiele telefoons, maskers, boeken en manuscripten vol extremistische ideologie. De gezamenlijke veiligheidsoperatie komt te midden van de escalerende terroristische dreigingen in Marokko en Spanje waar Daesh-sympathisanten hun wervingsactiviteiten hebben geïntensiveerd.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
nador
spanje
madrid
veiligheidsdienst
terreur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi