Maleisië: 1 maand cel voor missen vrijdaggebed

buitenland
17
5 dec '19
Zes mannen zijn in Maleisië veroordeeld tot een gevangenisstraf van een maand wegens het missen van het vrijdaggebed, meldt een lokale krant
Zes mannen, in de leeftijden van 17 tot 35 jaar, werden verrast door de autoriteiten toen ze aan het picknicken waren ten tijde van het traditionele vrijdaggebed, meldt dagblad Harian Metro. Het bijwonen van vrijdaggebeden is in Maleisië verplicht voor moslimmannen. Veroordelingen voor het niet nakomen van deze verplichting zijn echter zeldzaam.

De Islamitische rechtbank in de noordoostelijke staat Terengganu heeft de beklaagden naast de celstraf ook een geldboete opgelegd van 2.400 tot 2.500 ringgit (€550 tot €575).

NGO's en mensenrechtenorganisaties zijn bezorgd over de toename van de conservatieve islam in het multi-etnische Islamitische land. "Het vrijdaggebed missen is een persoonlijke aangelegenheid", zei Zaid Malek, een Maleisische mensenrechten-NGO, Lawyers for Liberty, in een verklaring.

Voorstanders van persoonlijke vrijheden zien de zaak als een bedreiging van de tolerante islam in Maleisië. De veroordeling komt enkele weken nadat vijf Maleisische mannen door een islamitische rechtbank zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen, stokslagen en geldboetes wegens homoseksuele relaties.
© MAROKKO.NL 2019
maleisië
celstraf
vrijdaggebed
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
transfer talks
botola pro
premier league
libië
la liga
botolapro
serie a
hamza-mon-bb
geweld
khalifa haftar
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
iran
eredivisie
turkije
marrakech
hakim ziyech
daesh
caf
mohammed vi