Staatssecretaris VS Pompeo komt aan in Marokko

buitenland
0
5 dec '19
De Amerikaanse staatssecretaris Michael Pompeo kwam donderdag aan in Marokko voor een officieel bezoek om het strategische partnerschap tussen Washington en Rabat te bespreken.
Bij zijn aankomst op de luchthaven Rabat-Salé werd Pompeo verwelkomd door de minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita en medewerkers van de Amerikaanse Ambassade in Rabat.

Pompeo had op het laatste moment zijn bezoek aan Marokko uitgesteld en gehalveerd. Pompeo was met president Donald Trump aanwezig in Londen bij de NAVO-bijeenkomst. Pompeo reiste daarna door naar Portugal om de Israëlische premier Benjamin Netanyahu te ontmoeten. Koning Mohammed VI kwam eerder deze week speciaal terug van zijn reis uit Ivoorkust om de Amerikaanse staatssecretaris te ontmoeten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei eerder dat Pompeo tijdens zijn bezoek aan Marokko "een reeks overheidsfunctionarissen zal ontmoeten om het sterke economische en veiligheidspartnerschap van beide landen te evalueren." Het conflict in de Westelijke Sahara zal waarschijnlijk ook opkomen in de gesprekken van Pompeo met de Marokkaanse leiders.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
rabat
nasser bourita
mike pompeo
verenigde staten
washington
vrijhandelsovereenkomst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
china
coronavirus
transfer talks
hubei
premier league
afc ajax
moskee
tweede kamer
frankrijk
chelsea fc
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
caf
syrië
hakim ziyech
palestina
mohammed vi