Moslima redt schoolgenoten tijdens schietpartij op school VS (video)

buitenland
3
6 dec '19
Terwijl een schietpartij op school plaatsvond opende een tiener de deuren van de moskee om vluchtende leerlingen te beschermen
Dankzij het snelle optreden van de scholiere hebben ongeveer 100 studenten onderdak gevonden in een moskee tijdens een schietpartij op school dinsdag in de Amerikaanse staat Wisconsin. De Oshkosh-moskee ligt tegenover de Oshkosh West High School waar dinsdag een 16-jarige scholier een agent met een "scherp voorwerp" neerstak voordat de agent zijn dienstwapen trok.


Op bewakingsbeelden van de moskee is te zien hoe Duaa Ahmad in actie kwam en de toegangscode van de voordeur van de moskee invoerde en haar schoolgenoten in veiligheid bracht. 

"Right time, worst situation"
Duaa zei dat ze gewoon deed wat iedereen in haar positie zou hebben gedaan. "Ik was daar op het juiste moment in de slechtste situatie", zei ze. Zowel de gewapende scholier als de agent werden in het ziekenhuis behandeld voor niet-levensbedreigende verwondingen, meldde de politie in Wisconsin.

De school was de dagen na het incident gesloten. Het schoolrooster werd vrijdag weer hervat. Het was het tweede vuurwapen incident op een middelbare school in de staat Wisconsin in twee dagen tijd.

Op de Facebook-pagina van de moskee wordt de heldhaftige daad van de jonge scholiere geprezen. Het bericht op Facebook wordt afgesloten met "Our doors are always open."


© MAROKKO.NL 2019
verenigde staten
wisconsin
schietpartij
moskee
oshkosh west high school
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
china
wuhan
transfer talks
hubei
syrië
geruchtenmolen
duitsland
canada
recep tayyip erdoğan
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
marrakech
caf
daesh
mohammed vi