EU en Turkije houden vast aan migratiedeal

buitenland
2
6 dec '19
Turkije en de Europese Unie willen nauw blijven samenwerken op het gebied van migratie.
Beide partijen blijven achter de vluchtelingendeal uit 2016 staan en zijn bereid tot nieuwe afspraken, meldt de Europese Commissie na een bezoek aan Ankara. De deal behelst onder meer dat alle migranten die aankomen in Griekenland mogen worden teruggestuurd naar Turkije. Voor elke migrant die Turkije terugneemt, laat Europa een Syrische vluchteling naar de EU overkomen. Voor de opvang van vluchtelingen in Turkije droeg de EU de afgelopen jaren al 6 miljard euro bij.

De nieuwe EU-commissarissen verantwoordelijk voor migratie, de Griekse vicevoorzitter Margaritis Schinas en de Zweedse Ylva Johansson, hadden "constructieve gesprekken" in de Turkse hoofdstad. Ze werden ontvangen door president Erdogan en andere hooggeplaatste politici. De twee wilden met hun bezoek "concreet laten zien dat de EU haar betrokkenheid bij en samenwerking met Turkije als een belangrijke strategische partner en buur wil voortzetten", aldus het dagelijks EU-bestuur.

Erdogan dreigde in oktober nog miljoenen Syrische vluchtelingen naar Europa te sturen als de EU haar kritiek op de Turkse inval in Syrië niet zou inslikken.
© ANP 2019
turkije
syrië
ankara
verenigde staten
europese unie
griekenland
immigratie
recep tayyip erdoğan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
china
transfer talks
wuhan
syrië
palestina
hubei
geruchtenmolen
recep tayyip erdoğan
champions league
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
marrakech
caf
daesh
mohammed vi