Hiddink over mislopen Ziyech: 'Die jongen wilde echt graag'

marokko
2
7 dec '19
Nog maar net terug van een trainersklus bij de Chinese voetbalbond, stond Guus Hiddink het Algemeen Dagblad te woord.

Hakim Ziyech was in het verleden, ten tijde van zijn dienstverband bij FC Twente al, een uitgesproken target voor de KNVB. Daar waar diens opvolgers Danny Blind én Marco van Basten geen prioriteit van zijn komst maakten, zag Guus Hiddink het wel zitten in de nu 26-jarige publiekslieveling van Ajax. Al in 2015, in aanloop naar het treffen met Letland (red. kwalificatiereeks EK 2016) en de Verenigde Staten (red. vriendschappelijk), nam de oud-gediende van de KNVB hem op in zijn definitieve lijstje. In het Algemeen Dagblad vertelt Hiddink kort over Ziyech, over de speler waar hij anders dan anderen wel een plan mee had. 

'Hij kwam zelfs met een blessure naar het trainingskamp'
Dat de Marokkaans-international aanvankelijk opteerde voor een interlandcarrière als A-international van Oranje, dat was meer dan duidelijk. Al kampte de middenvelder met een lichte enkelblessure, tóch maakte hij zijn gang naar Hoenderloo, daar Hiddink zich met die toenmalige selecteerde voorbereidde op de afsluitende interlandperiode van het seizoen. ,,Heel weinig. Ik heb hem er bij gehaald in 2015 in Hoenderloo voor een officiële interland tegen Letland. Die jongen wilde echt graag, kwam zelfs met een blessure naar het trainingskamp. Maar het ging helaas niet. Ik had wel plannen om iets met hem te doen, hoor. Maar na Letland was het voor mij alweer voorbij in Zeist.''

Spelen doet Ziyech nu, zoals eenieder ongetwijfeld is opgevallen, in de kleuren van #TeamMarokko. Onder liefst drie bondscoaches kwam de balvirtuoos in ruim vier jaar tijd tot 32 caps waarin hij goed was voor liefst 14 treffers én 5 assists.

Photocredit: ANP


© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
guus hiddink
knvb
oranje
hakim ziyech
team marokko
frmf
algemeen dagblad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?