Israëlische airline wilt directe vluchten Marokko

buitenland
7
9 dec '19
De luchtvaartmaatschappij hoopt in mei 2020 te starten met de eerste vluchten tussen Casablanca en Tel Aviv
De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al wil een directe vluchtroute openen tussen Israël en Marokko, melden Israëlische media. CEO Gonen Usishkin besprak in juni 2019 het idee met functionarissen van Royal Air Maroc tijdens een reiscongres, meldt dagblad Yisrael Hayom.

Momenteel zijn er geen rechtstreekse vluchten tussen Marokko en Israël. Reizigers zijn daarom genoodzaakt een tussenstop te maken tussen de twee landen om hun eindbestemming te bereiken. De krant citeerde in het artikel een interview uit 2018 met de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita waarin hij zei dat Marokko de Israëlische toeristen verwelkomt. "In tegenstelling tot andere Arabische landen zijn joden en Israëli's geen vreemden voor ons. De joden waren altijd al vrienden en buren", aldus de Marokkaanse minister.

Marokko verwelkomt elk jaar duizenden Israëliërs die het koninkrijk bezoeken voor toerisme of het verrichten van religieuze bedevaarten. De meerderheid van de Israëli's die het land bezoeken hebben Marokkaanse roots. Er wonen nog ongeveer 2.000 Joden in Marokko.

De normalisatie tussen Israël en Marokko staat al jaren op scherpt. Marokko weigert uit solidariteit met het Palestijnse volk om de diplomatieke betrekkingen met Israël te normaliseren en bevestigt regelmatig haar steun aan Palestina haar streven naar een  tweestatenoplossing. Zo heeft Koning Mohammed VI onlangs een bezoek van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu aan Marokko geweigerd. Netanyahu zou naar verluidt de Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo willen vergezellen bij zijn recente werkbezoek aan Marokko. Netanyahu streeft al langer naar het bereiken van een diplomatieke doorbraak met "gematigde Arabische landen", waaronder Marokko.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
israel
tel aviv
directe vlucht
luchtvaartmaatschappij
airline
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
china
transfer talks
syrië
frankrijk
botolapro
wuhan
hubei
thailand
palestina
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
marrakech
caf
daesh
mohammed vi