Verenigd Koninkrijk: jonge moslima mishandeld in bus door racistisch stel (video)

buitenland
2
9 dec '19
Het stel is gearresteerd na de racistische aanval op het 14-jarig meisje, meldt de politie van South Yorkshire.

De Britse politie heeft de man en vrouw aangehouden nadat beelden van de racistische aanval in een bus in Noord-Engeland op sociale netwerken werd gedeeld. Op de beelden is te zien hoe de 40-jarige vrouw de 14-jarige scholiere naar de grond werkt en herhaaldelijk slaat, terwijl de 44-jarige man de menigte op afstand houdt.

De confrontatie begon in een streekbus die op weg was naar Ecclesfield, Sheffield in South Yorkshire, en escaleerde toen de bus tot stilstand kwam bij een bushalte in Nursery Tavern nadat de buschauffeur het stel had gevraagd de bus te verlaten wegens het maken van racistische opmerkingen.

De school van het meisje heeft ook een verklaring afgelegd over het incident. "We zijn op de hoogte van een incident dat buiten school is gebeurd waarbij het erop lijkt dat sommige van onze studenten slachtoffer zijn geweest van geweld", leest de verklaring. "We ondersteunen de scholieren en hun families op elke manier die nodig is. Aangezien dit een lopend politieonderzoek is, zullen we geen verder commentaar geven."

De moslimhaat is in het Verenigd Koninkrijk sterk toegenomen sinds de terreuraanslagen van 2017 in Londen en Manchester.

© Anadolu 2019
verenigd koninkrijk
moslima
moslimhaat
islamofobie
geweld
racisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?